Norsk tech-startup Nivel rydder opp i sparkesykkelrot – og er nå klare for verden

2 minutter
8. april 2024

Nivel, et oppstartsselskap fra Stavanger og et av ITS Norways medlemmer, startet med å hjelpe Bergen med sparkesykkel-kaoset – nå har de signert kontrakt i utlandet.

Nivel binder sammen byer og andre grunneiere med forskjellige mobilitetsoperatører, som mikromobilitet (el-sykler og el-sparkesykler i Norge) og bildeling. Det de konkret gjør, er å samle inn data fra virksomheter som tilbyr slik transport, og gjøre informasjonen enkelt tilgjengelig for offentlige og private grunneiere. Da kan de som eier og bestemmer reglene for et område, enkelt legge inn nye regler i plattformen, og informasjonen vil automatisk nå ut til alle utleiere.

Bergen var de første som tok i bruk plattformen i 2020 og bymiljøetaten i Bergen kommune bruker den til blant annet å holde styr på sparkesyklene og hvor de kan parkere.

Kundene til Nivel er i dag offentlige og private aktører, både kommuner og transportselskaper, blant annet Bergen kommune og transportselskapet AtB i Trondheim. Nå har Nivel nettopp inngått deres første internasjonale kontrakt, tilsvarende bymiljøetaten, i Frankfurt Tyskland.

«Vi ønsker å gjøre det lettest mulig for offentlige og private aktører å få oversikt og organisere mikromobiliteten i sine områder, sier gründer og daglig leder Harald Sævareid i Nivel.»

Gratulerer – vi heier på dere!

Les hele artikkelen om Nivel på Shifter her!

Tekst og foto: Shifter/Kristine Askvik.