Vi er ITS Norway – Silje Alice Pedersen

5 minutter
16. mai 2024

Silje Alice Pedersen er kommunikasjonssjef i ITS Norway og har hovedansvaret for ITS Norway sin kommunikasjon og kommunikasjonsstrategi, noe som innebærer både strategisk og operativt arbeid – målet er hele tiden å være en ressurs og til hjelp for våre medlemmer og effektivt kommunisere til våre målgrupper. Visste du at Silje Alice er selvutnevnt opplevelses- og inntrykksavhengig eller elsker å være turist i egen by? Bli bedre kjent med Silje Alice i dette intervjuet!

Hva gjør du i ITS Norway?

Jeg heter Silje Alice Pedersen og er ansatt som konsulent i Tekna og jobber som kommunikasjonssjef i ITS Norway, hvor jeg har jobbet litt over et år, siden mars 2023. I hverdagen er jeg den som har hovedansvaret for ITS Norway sin kommunikasjon og kommunikasjonsstrategi, noe som innebærer både strategisk og operativt arbeid. Det omfatter blant annet å utvikle, implementere, vedlikeholde og justere kommunikasjonsstrategier, produsere innhold til våre kommunikasjonskanaler (hjemmeside, nyhetsbrev og sosiale medier), bygge og utvikle ITS Norways merkevare og visuelle profil, og sikre en “rød tråd” i vår kommunikasjon på tvers av alle kanaler og flater. Målet er hele tiden å være en ressurs og til hjelp for våre medlemmer og effektivt kommunisere ut til våre målgrupper – det være partnere og medlemmer, politikere, allmennheten eller andre relevante aktører.

Hva er din største lidenskap?

Opplevelser. Helt klart og uten tvil. En selvutnevnt opplevelses- og inntrykksavhengig. Jeg synes det mest fantastiske i hele verden, er å få nye sanselige opplevelser og inntrykk. Det kan være alt fra å se helt nye steder, smake noe nytt og annerledes, lukte på sammensatte og komplekse ting, høre et språk jeg ikke forstår, eller føle den intense varmen i en sauna eller den intense kulden i et kaldt sjøbad, gjerne i kombinasjon.

Derfor, og ikke overraskende, er det jeg liker aller best, reising – for meg er det full pott og når alle fem sanseinntrykk er i full sving! Altså, bare det å sette meg på flytoget på vei til flyplassen gjør meg oppspilt! Det er noe med å være i et helt nytt land og i en helt ny by, hvor alt er nytt, hvor du gjerne ikke snakker språket, hvor du har gjort lite til ingen research på forhånd, og hvor du ikke en gang vet hvordan du kommer deg fra flyplassen til hotellet. Det liker jeg! Selv er jeg aldri mer til stede enn akkurat da – alle nye sanseinntrykk kommer som perler på en snor og en er simpelthen nødt til å ta i bruk alle sanser og være fullt og helt til stede.

Et fantastisk fresco-maleri i Lyon, Frankrike – klarer du å finne Silje Alice i bildet?
Oppdagelsesferd i København, Danmark.

Hva liker du å gjøre utenom jobben?

Siden jeg (foreløpig) ikke kan være på reisefot store deler av året og leve i en koffert, så må jeg finne andre måter å tilfredsstille reiselysten og fylle på med opplevelser og inntrykk. Det gjør jeg gjennom å være turist i egen by på fritiden! Jeg elsker å utforske nye steder i Oslo og vil si jeg kjenner byen over gjennomsnittlig godt. Det kan være å utforske nye caféer, restauranter, museumer, butikker, parker, turområder, aktiviteter eller andre kriker og kroker av byen.

Silje Alice sin favorittaktivitet på fritiden er å være turist i egen by.

Jeg har fortsatt originallisten “Plasser jeg har lyst til å besøk i Oslo” som jeg begynte på for åtte år siden i 2016 – hvor mange steder har blitt sjekket av og nye kommet til ettersom årene har gått. Så, hvis du trenger Oslo-tips, er det med andre ord bare å ta kontakt med undertegnede!

Eventyr i skog og mark med sin firbente Pepper er også en stor favoritt.

Hva liker du best med å jobbe i ITS Norway?

Det jeg liker best med å jobbe i ITS Norway er friheten, ansvaret og tillitten en får ganske umiddelbart. En har selvfølgelig sine arbeidsområder og arbeidsoppgaver, men en står, etter min erfaring, ganske fritt til å forme både prosess og leveranse selv. Det liker jeg, for da har en mulighet til å være kreativ, utforske og prøve litt forskjellig – og ikke minst, hele tiden lære av prosessen og stadig gjøre ting bedre.

ITS Norway består av ni herlige mennesker – alle veldig forskjellige og med et høyt engasjement for det de driver med. Det er en pose med godt blandede drops. Sammen drar vi i samme retning og får til mye bra! Jeg tror at nettopp det er én av grunnene til at foreningen går så bra som den gjør – menneskene, både de ansatte og medlemmene, som til sammen utgjør ITS Norway.

Hele teamet i ITS Norway.