World Rescue Konkurranse – Knowit og Aventi er med

2 minutter
3. februar 2021

I februar i år arrangerer Volkswagen, Microsoft Tyskland og FN en konkurranse kalt «Project: World Rescue».

I konkurranseutlysningen heter det: «Å utrydde fattigdom, utrydde sult og stoppe klimaendirngene er bare noen av de 17 bærekraftsmålene som er utarbeidet av FN. De skal bli virkelighet innen 2030 og for at dette skal lykkes, trenger vi alle gode idéer og engasjerte individer.» 

En slik utfordring liker Knowit veldig godt og sammen med Aventi sendte de inn forslag til løsning og søknad om å få være med. De valgte ut Bærekraftsmål 3 God Helse og livskvalitet og løsningen skal bidra til Mål 3.6 – Redusere trafikkskader og dødsfall.

ITS Norway medlemmene Knowit og Aventi vill lage en løsning som forutser trafikkulykker! Ved å samle inn datasett fra tidligere ulykker og bruke dem til å trene en kunstig intelligens, er det mulighet til å predikere når trafikkfarlige situasjoner vil oppstå. Løsningen kan bruke denne kunnskapen til enten å sende ut advarsler eller til å endre trafikkmønstre løpende ved for eksempel å sette ned fartsgrensen eller styre trafikklysene.

Team Knowit Norway er valgt ut som eneste norske deltaker i konkurransen. 80 lag fra hele Europa søkte og Team Knowit Norway ble kvalifisert som 1 av 20 lag. Premien er 150.000 Euro. Løsningen skal presenteres juryen 26. februar.

Fra Knowit stiller 3 utviklere og en partner fra Aventi. Selv om de ikke skulle vinne konkurransen så er det fantastisk arena å få synes på og vise frem hvor langt Norge er. Det er også en motivasjon til å etablere norsk landslag til kommende EU Horizon  Europe utlysninger.

Konkurransegrunnlaget finnes på https://10togo.eu/ og https://www.volkswagenag.com/en/news/2020/12/10toGo-Volkswagen-and-Microsoft-are-looking-for-fresh-thinkers.html

ITS Norway ønsker Team Knowit Norway lykke til!