28. mai
10:00
28. mai
11:15
Microsoft Teams Webinar Påmelding
Neste arrangement TU Electrified 2024

EU AI Act og Data Act – hva er betydningen for autonome skip og digitalisering i maritim sektor?

Sammen med NFAS (Norsk Forum for Autonome Skip) og advokatfirmaet Wikborg Rein inviterer ITS Norway til et dypdykk i EUs nylig vedtatte felleseuropeiske regler om kunstig intelligens (AI Act) og deling av ikke-personlige data (Data Act).

I dette webinaret ser vi nærmere på hva de nye reglene kan bety for aktører innen autonome skip.

  • Vi ser først på hva og hvem AI Act regulerer. I hvilken grad gjelder reglene for autonome skip?
  • Vi vil så gå inn på enkelte krav til systemer med kunstig intelligens, som krav til menneskelig kontroll og cybersikkerhet.
  • Til slutt vil vi kaste lys over hvilke muligheter og forpliktelser shippingaktører får i forbindelse med bruk og deling av industrielle data under Data Act.

Det settes av tid til spørsmål i slutten av webinaret.

Vi har med oss tung kompetanse på området fra advokatfirmaet Wikborg Rein, så gå ikke glipp av muligheten til å få gode svar på det du måtte lure på innen AI Act og Data Act!

Foredragsholdere: Mathias K. Hauglid er advokat med doktorgrad (ph.d.) om kunstig intelligens som beslutningsstøtte. Han har særlig kunnskap om EUs regelverk på teknologifeltet og arbeider med rettslige spørsmål i alle faser av prosjekter og kontraktsforhold som gjelder IT, KI og annen teknologi.

Herman Steen er advokat med møterett for Høyesterett og en av lederne for firmaets Shipping- og Offshoreavdeling. Han har 20 års erfaring i shipping, blant annet med skipsulykker over hele verden, samt erstatningskrav og forsikringsspørsmål i forbindelse med slike hendelser.

Velkommen!

Du finner påmeldingen her!


Om NFAS: Norsk Forum for Autonome Skip (NFAS) er en interessegruppe for personer og organisasjoner som er interessert i temaet “autonome skip” etablert på initiativ av Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Norsk Industri og MARINTEK (Nå SINTEF Ocean) i 2016. NFAS arbeider for at Norge skal bli en ledende nasjon innen teknologisk utvikling av helt eller delvis ubemannede (autonome) skip.