Mobility as a Service (MaaS) applikasjonen Mobee er lansert!

2 minutter
20. oktober 2021

ITS Norway medlem FourC har lansert en ny MaaS app! Mobee

Ny mobilitetsapp utviklet i Trondheim gir deg oversikt over alt av fremkomstmidler i umiddelbar nærhet i en og samme app.
I Trondheim har FourC og Trondheim kommune, med partnere i det EU-finaniserte prosjektet +CityxChange, utviklet en app det er stor etterspørsel etter i markedet.

I appen Mobee får du oversikt over hvor nærmeste bysykkel, sparkesykkel, leiebil eller busstopp er uansett hvor du er i byen. Appen viser et kart i sanntid hvor du kan se hvilke transportmidler som er tilgjengelige i umiddelbar nærhet. Du ser med andre ord hvor bussen er i løypa, du ser eksakt hvor det står ledige bysykler og el-sparkesykler og hvor du finner ledige taxier eller leie- og delebiler. Mobee kobler deg til den aktuelle appen eller siden der du kan kjøpe billett eller reservere fremkomstmiddelet. Du kan legge inn filter og selv bestemme hva du vil se i kartet når du åpner appen.

Det er med andre ord en tjeneste hvor flere systemer snakker sammen, en multimodal mobilitetstjeneste. Mobility as a Service (MaaS) applikasjonen Mobee er klar på Android.
Ved å skape fremtidens transporttjeneste, med hovedfokus på et smidigere mobilitetstilbud, ønsker FourC og kommunen å synliggjøre alternativ til å eie bil eller bruke egen bil. Det er mange måter å bevege seg på, og Mobee legger til rette for at innbyggerne enkelt og sømløst kan reise både på korte og lange turer enten man velger bil, sparkesykkel, buss eller vanlig sykkel.

Prosjektet har som målsetting at billettering blir lagt inn i appen i løpet av kommende
år. Mobee kan lastes ned på Google Play Store.


Nettside: www.mobee.no
Instagram: www.instagram.com/mobee_movefreely
Facebook: https://www.facebook.com/Mobee.MaaS/
Kontaktpersoner:
Tor Rune Skoglund, CEO FourC, 907 43 563
Tom Jensen, rådgiver +CityxChange-prosjektet i Trondheim kommune, 951 44 088

Pressemelding Norsk

Pressemelding Engelsk