Vi er ITS Norway – Øystein Olsen

4 minutter
22. april 2024

Øystein Olsen er administrasjonsdirektør i ITS Norway og har med sine 13 år i foreningen en finger med i det aller meste av virksomhetens virke. Visste du at Øystein også har vært aktiv i både skolekorps, janitsjarkorps og storband eller tilbragt 16 år i militæret? Bli bedre kjent med Øystein Olsen i dette intervjuet!

Hva gjør du i ITS Norway?

Jeg er ansatt som fagsjef samferdsel i Tekna og administasjonsdirektør i ITS Norway, hvor jeg har jobbet siden 2011 når samarbeidet mellom Tekna og ITS Norway ble etablert. I hverdagen er jeg hovedkontakten i den daglige driften som Tekna støtter ITS Norway med. Dette innebærer alt fra å skaffe til veie kontorutstyr, drive med medlemsadministrasjon, få hjelp av Tekna til å holde orden på regnskapet og ikke minst prosjektadministrasjon i store og små prosjekter. En kan vell si at jeg har en finger med i det aller meste av foreningens virke.

Hva er noe få mennesker vet om deg?

I mine yngre dager var jeg aktiv i skolekorps, janitsjarkorps og etter hvert storband i Sarpsborg. Det ble sagt at jeg visstnok hadde såpass gehør og trakterte saksofonene godt nok, til at jeg burde satse på det. Samtidig, hadde jeg nok minst like stor interesse for tekniske saker og ting – særlig sånt som har motor og kan kjøres. Konkurransen om å bli maskiningeniør var litt for tøff rett etter videregående, så derfor ble det militærtjeneste først. For å komme raskt i gang måtte en som er født sent på året komme seg i grønt via befalsskolen. Jeg synes egentlig ikke militærvesenet var så veldig stas i starten, men det vokste seg til, og ble etter hvert til 16 år i uniform med veksling mellom militær utdanning og tjeneste.

Øystein er glad i å tilbringe tid på hytta på fjellet.

Hva er årets høydepunkt i ITS Norway?

Det er mange små og store høydepunkter med ITS Norway gjennom et år – både faglig, treffpunkter i nettverket og sosialt med folk en har blitt kjent med gjennom mange år. Det er lett å peke på den årlige verdenskongressen som et høydepunkt, men jeg synes nok at vår årlige nasjonale «ITS-dagen» også er en helt super dag. Det er da et stort innslag av kjentfolk og blant de viktige tingene vi fra sekretariatet gjør er å legge til rette for at nye i nettverket blir inkludert i foreningen.

Hva er det mest spennende du har gjort i ITS Norway?

Blant de mer spennende tingene jeg har gjort for ITS Norway, så tror jeg en av tingene nesten må være når vi litt brått fikk et oppdrag i fanget fra Samferdselsdepartementet. Norge, og dermed samferdselsministeren, hadde ledervervet i International Transport Forum, som møtes til konferanse en gang i året – i Leipzig. Vi, eller rettere sagt jeg, kjente ikke så mye til forumet, men vi hadde jo rigget en utstillingsplass før – og det var nettopp dette det gjaldt. Lang historie kort; vi fikk sendt inn alle skjemaer og bestillinger (som jeg vil si hadde en interessant detaljrikdom ved seg) og det meste ble klart i løpet av opprigg – og det ekstra som måtte løses, ordnet seg med et litt raust kredittkort.

I fjor rundet jeg litt plutselig 20 år i Tekna, og jeg har tenkt litt på hvorfor jeg synes det fortsatt er inspirerende å jobbe i foreningsbransjen. For meg dreier det seg om tre ting – menneskene, utvikling og meningsfull hverdag. Å få lov å henge med ITS Norway gir uttelling på alle tre – i fullt monn. Resultatene vi skaper er det bare mulig å få til i samspill – og kanskje er det en kobling til musikken, selv om saksofonen ikke har vært framme på snart 40 år. For all del, når en litt over gjennomsnittet bilinteressert fyr, som også har kjørt garasjetrimma Ford Escort på stripa i Særp, får være med på autonom kjøring med robottaxi – ja, da er det verdt å ta i et ekstra tak når det trengs!

Hele teamet i ITS Norway.