Vi hentet inspirasjon fra CES2022

2 minutter
12. januar 2022

Daglig leder Trond Hovland besøkte nettopp Consumer Electronics Show CES2022 i Las Vegas sammen med Via Klyngen, Mobility Forus og Seabrokers Fundamentering.

De besøkte ikke bare messen men også the Boring company og kjørte Tesla i «the loop», den spesialiserte massetransports tunnelen under Las Vegas. I tillegg var de i Phoenix for å teste Waymos sine Level-5 biler.

Det var en fantastisk opplevelse og klart en av mine ti-på-topp forretningsreiser. Turen var ikke bare innholdsrik og spennende sier daglig leder Trond Hovland, men veldig lærerik. For å lage de beste løsningene og være konkurransedyktig hjemme må vi forstå og kjenne på kroppen, hva som skjer der ute. Å kjøre taxi i 13 – 14  minutter i en førerløs bi, i hastigheter opp til 70 km/t er bare utrolig og en en øyeåpner. Tilsvarende, å forstå mer av The Boring Company sin løsning og motivasjon for å løse mobilitetsutfordringene var veldig interessant og gav nytt perspektiv på hvordan billig tunnelutbygging kan bidra til å løse trafikkproblemene i byer.

Utstillingen på CES, taxiene og tunnelselskapet viser alle hvor langt teknologien er kommet akkurat nå. Og selv om det er imponerende, skal vi ikke glemme at Norge rangeres høyt innen for automatisert transport og vi har verdens beste tunneldrivere. Norge har alle forutsetninger for å utvikle disse fagfeltene videre på egenhånd – men det er lov å la seg imponere og inspirere avslutter Hovland.