Først i Norge på å frakte passasjerer til jobb i førerløs buss

2 minutter
16. mai 2018

ITS Norway er stolte over at vårt medlem Forus PRT sammen med Kolumbus og Forus Næringspark er først i Norge med å få godkjenning om å kjøre selvkjørende buss på trafikkert vei.

 

Daglig leder, Linn Terese Lohne Marken, i Forus PRT er veldig stolt over milepælen som er nådd.  Siden prosjektet startet i januar 2017 har bussen utført ca. 2000 testtimer med ulike hinder og er nå klar for trafikkert vei forteller hun.

Som nummer to i Skandinavia, og først i Norge, skal den førerløse bussen «Forus Shuttle» frakte passasjerer til jobb i Rogaland. Prosjektet er et samarbeid mellom Kolumbus som er prosjekteier, Forus Næringspark som ansvarlig for infrastruktur og Forus PRT som er ansvarlig for selve testingen.


Utprøving på offentlig vei i et trase på 1,2 km på Forus starter i juni 2018

Rogaland er først ute i Norge å teste ut førerløse busser i offentlig trafikk. Det samme var de med mobilitetsløsningen som de vant ITS Prisen 2017 for «HjemJobbHjem» og elbusser.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen: – Norge og denne regionen settes nå på verdenskartet, og det er fordi vi har et lovverk som er et av de mest fremtidsrettede i verden.